Deelnemen

Door de uitspraak van het Nederlandse Hof van Beroep op 12/03/2018 tegen enkele fardada’s van Céu da Santa Maria, zijn de Nederlandse Santo Daime Kerken niet langer beschermd door de wet bij het beleven van hun religie.

De invoer, bezit en gebruik van Santo Daime/Ayahuasca is vanaf heden illegaal in Nederland. Door deze uitspraak kunnen wij geen werken meer doen en is het niet langer mogelijk deel te nemen aan een ceremonie.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan onze erediensten. De enige voorwaarden zijn dat je uit eigen beweging komt, dat je voldoet aan de gezondheidsvoorschriften en dat je vooraf een gesprek hebt met een ervaren daimist.

Contact opnemen

Voor het bijwonen van een eredienst kunt u zelf contact opnemen voor nadere informatie en een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt oa. besproken of er geen belemmeringen zijn voor het drinken van Santo Daime.

Gezondheidsinformatie

Het is van belang zorgvuldig om te gaan met eventueel medicijngebruik en/of het gebruiken van bepaalde voeding voor of na een werk. Ook kunnen er mogelijk andere contra-indicaties zijn als lichamelijke of geestelijke aandoeningen. Kijk hier voor meer informatie.

Voorbereiding

Het is aan te raden om de dag van het werk tot uiterlijk 4 uur voorafgaande aan het werk licht voedsel met weinig of geen vet te eten, en 24 uur van te voren geen alcohol te gebruiken. Om de lichaamsenergie te bewaren wordt seksuele onthouding geadviseerd van drie dagen voor tot drie dagen na het ritueel.

Gevraagd wordt naar het werk te komen in witte of lichte kleding, dames in rok of jurk, schouders bedekt. Het is aangeraden een dekentje te voorzien.

Eenmaal begonnen aan een ritueel, wordt u uitdrukkelijk verzocht tot het einde te blijven.

Bijdrage

Deelname aan een werk kost € 40. Leden van ICEFLU betalen € 10. Lidmaatschap van Céu da União kost € 60 per maand en wordt aangegaan voor een jaar. Steunend lidmaatschap kost € 30 per maand.