Santo Daime in Nederland illegaal na nieuwe uitspraak Hof van Beroep

Op woensdag 28 februari heeft het Hof van Beroep in Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak tegen enkele fardada’s van Céu da Santa Maria die Santo Daime via Schiphol in Nederland binnen brachten. Het hof stelt nu dat deze handeling strafbaar is.

Daarnaast stelt het hof ook dat er sprake is van een onaanvaardbaar gevaar voor volksgezondheid bij de invoer, het bezit en het gebruik van Santo Daime/Ayahuasca. Bij eerdere uitspraken werd het gevaar voor volksgezondheid nog ’te verwaarlozen’ genoemd en mocht het daarom niet inbreken op de vrijheid van Religie van de erkende Santo Daime Kerken.

Met deze uitspraak wordt de wetsbescherming waaronder de Santo Daime kerken in Nederland vanaf de eerste rechtszaak in 2001 hebben kunnen bestaan, afgebroken. Het uitvoeren van onze werken is dus vanaf nu illegaal.

Er wordt nu beroep aangetekend bij de Nederlandse Hoge Raad van Justitie. Dat zal over enkele maanden een definitieve uitspraak doen over deze zaak. Bij een negatieve uitkomst rest daarna enkel nog het Europese Hof voor de Rechten van Mens, dit zal gebeuren in samenspraak met de andere Europese kerken.

Dit betekend dat wij voorlopig geen werken meer kunnen organiseren. We beleggen zo snel mogelijk een algemene ledenvergadering waarin we zullen overleggen over de nieuwe situatie. Ondertussen houden we contact met onze Nederlandse zusterkerken.

Heb je vragen? Contacteer ons via info@santodaime.be

Padrinho Alfredo bezoekt onze Kerk

Op woensdag 20 13 september ontvangen ontvingen we Padrinho Alfredo en zijn gezelschap in onze Kerk. Hij bezoekt onze Kerk in het kader van een rondreis door Europa na de tweejaarlijks Europese encontro in Barcelona.

Het werk zal doorgaan in de Protestantse kerk in Schoondijke, Zeeland, Nederland op woensdag 20 13 september om 19u. Verdere details over het werk zullen later bevestigd worden.

Viva o Santo Daime!
Viva Padrinho Alfredo!
Viva Céu da Unão!
Viva toda Irmandade!

10de Europese Encontro in Barcelona

De 10de internationale samenkomst van de Europese kerken van de Santo Daime zal dit jaar doorgaan in Barcelona van 26 augustus tot 3 september. De encontro zal bijgewoond worden door Padrinho Alfredo en zijn commitiva.

Meer info vind je hier.